Ga je binnenkort trouwen? Of help je een vriend(in) met het organiseren van een bruiloft? Vergeet dan niet om goed eten te verzorgen. Het eten heeft namelijk een grote invloed op de sfeer van de bruiloft.

De locatie

Voordat je kunt bepalen wat je gaat regelen qua eten moet je een locatie uitkiezen. Dit moet je lang van tevoren al regelen. Vooral populaire trouwlocaties zijn snel vol. Zo moet je bij sommige trouwlocaties meer dan een jaar ervoor al reserveren. Per locatie verschilt het of je verplicht bent bij hen de catering moet afnemen of zelf de catering op locatie mag regelen. Ben je van plan om een lange dag te organiseren? Dan kun je ook kiezen voor meerdere locaties, zoals een locatie voor de lunch en een andere locatie voor het diner. Ben je nog op zoek naar een interessante locatie voor een huwelijk? Dan is de trouwzaal den Haag van het Spaanche hof een echte aanrader. Deze locatie biedt een uitstekende gastronomische ervaring en professionele service, waardoor elk huwelijk een onvergetelijke gebeurtenis wordt.

Soort maaltijden

Vervolgens moet je bepalen wat voor maaltijden je wilt aanbieden. Wil je alleen een diner organiseren of ook een lunch aanbieden? Per maaltijd moet je kiezen wat je aanbiedt. Vaak is het handigste om een beperkt aantal gerechten aan te bieden. Een koud buffet en warm buffet is ook een optie. 

De taart

De taart heeft een erg belangrijke rol op de bruiloft. De taart wordt tijdens een speciaal moment aangesneden door het bruidspaar. Wist je dat de gasten traditioneel niet van deze taart eten? Er worden apart stukjes van dezelfde soort taart gesneden. Sommige bruidsparen vriezen hun eigen taart in, zodat ze het later kunnen eten. Je wilt natuurlijk dat de taart in de smaak valt bij de gasten. Om deze reden moet je meerdere keren verschillende soorten taarten proberen. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken. Dat vind je vast niet vervelend? 

Open bar

Heb je ook een receptie in de avond? Kies dan voor een open bar. Je kunt van tevoren met de locatie of cateraar afspreken welke dranken worden aangeboden. Ook spreek je met hen van tevoren de prijs af. Dit kan een vaste prijs zijn of een prijs op na rekening. Ook als de prijs op na rekening is kan de cateraar of locatie je een indicatie geven. Zo kan je hier rekening mee houden in je budget. Je moet er zeker vanuit gaan dat het aanbieden van een open bar een groot aandeel heeft in de totale kosten. Hierdoor doet niet iedereen dit. Als je een groot feest wilt geven is dit wel aan te bevelen. Als je je gasten laat betalen voor hun drank voelen ze zich minder welkom. Past dit niet in je budget? Geef dit dan duidelijk van tevoren aan bij je gasten. Zo weten ze waar ze aan toe zijn. Een andere optie is om de receptie een beperkte tijd te laten duren.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van getuigen, de huwelijksreis en het opstellen van de gastenlijst.