Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan moet je behoorlijk veel regelen voor deze grote dag. In alle hectiek kunnen wij ons voorstellen dat je iets vergeet. Zo denken sommige mensen pas op het laatste moment aan trouwkaarten. Als je deze nog snel even in elkaar moet zetten, vergeet je mogelijk belangrijke informatie te vermelden. Met de onderstaande 4 aandachtspunten voorkom je dat je de fout in gaat.

1. Deel alle benodigde informatie
Op een trouwkaart zet je alles wat jouw gasten moeten weten over de bruiloft. Te beginnen met de namen van het bruidspaar. De ontvanger van de kaart weet op deze manier precies wie elkaar het ja-woord gaan geven. Vergeet ook niet om de datum van het huwelijk op de trouwkaart te vermelden. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg voorbeelden bekend van bruidsparen waarbij de datum ontbrak op de trouwkaart. Check de datum altijd goed voordat je de kaarten bestelt. Een verkeerde datum zorgt namelijk voor verwarring.

Naast de namen van het bruidspaar zelf zetten veel mensen ook de namen van de geadresseerden op de kaart. Op deze manier geef je een trouwkaart namelijk een persoonlijk tintje. Tot slot vermeld je de trouwlocatie op de kaart. Hierdoor weten mensen waar zij zich op de grote dag kunnen melden.

2. Kies een passend ontwerp
Wil je veel mensen uitnodigen voor jullie bruiloft? Dan moet je veel trouwkaarten bestellen. Om de kosten te drukken besluiten jullie mogelijk om voor een simpele trouwkaart te gaan. Een bruiloft is immers al duur genoeg. Toch vinden veel mensen het leuk om een bijzondere trouwkaart te versturen. Je trouwt – als het goed is – namelijk maar één keer. Vind je het lastig om een geschikte trouwkaart te vinden? Richt je dan een tot het internet. Online kun je namelijk zelf een trouwkaart ontwerpen.

3. Weet hoeveel kaarten je moet bestellen
Ontwerp je jouw trouwkaart online? Dan kun je hem direct bestellen. Voordat je een bestelling plaatst, moet je eerst weten hoeveel kaarten je moet hebben. Daarom raden wij je aan al ruim voor de bruiloft te beginnen met het opstellen van een gastenlijst. Hierop zet je alle mensen die je uit wilt nodigen voor jullie bruiloft. Op deze manier weet je hoeveel kaarten je moet hebben. Als tip geven wij je nog mee om altijd wat extra kaarten te bestellen. Hierdoor kun je later altijd nog extra mensen uitnodigen.

4. Laat jouw trouwkaarten controleren
Met trouwkaarten wil je uiteraard een goede indruk maken. Zorg er daarom voor dat de kaart geen fouten bevat. Controleer de kaart zelf, maar laat dit ook doen door iemand anders. Omdat je er zelf zo druk mee bent geweest, zie je mogelijk fouten over het hoofd. Schakel je een fris paar ogen in? Dan is de kans groot dat eventuele fouten er alsnog uit gehaald worden.