Jullie grote dag, oftewel de bruiloft, is binnenkort. Maar heb je eigenlijk al nadacht, over het feit wat je de gasten gaat geven? Zij hebben namelijk de moeite genomen om op jullie bruiloft te komen, uiteraard is dit niet een hoge inspanning, maar ze komen wel speciaal voor jou. Daar mag wat ons betreft: best wel wat tegenover staan en dat hoeft nog niet eens heel uitgebreid te zijn. Zolang het maar persoonlijk is en écht iets van jullie. Maar hoe ga jij je bruiloftsgasten bedanken? En zijn er zaken waar je rekening mee moet houden?

In onze blog gaan wij je daar ongetwijfeld meer over vertellen, waardoor jij goed voorbereid bent.

Hieronder lees je er meer over:

Waarom je bruiloftsgasten bedanken?
Wist je dat? Je bruiloftsgasten bedanken al een hele oud-traditie is? Vroeger werd er na afloop van de bruiloft altijd bruidsuiker uitgedeeld aan de gasten. Dit zou moeten staan voor: voorspoed en geluk. En daarnaast was het een symbool van vruchtbaarheid, waardoor het huwelijk zou moeten eindigen in een kinderrijkleven.

Tegenwoordig gaan de geschenken alle kanten op en heb je veel meer vrijheid, wat je je gasten o.a. wilt geven. Maar wanneer ga jij je bruiloftsgasten bedanken? Dit is per bruidspaar erg verschillend, zo kiezen veel mensen ervoor om het na afloop persoonlijk te overhandigen. Wanneer je hiervoor kiest moet je alle namen van de gasten persoonlijk op een geschenk geven en zelf overhandigen. Dit is een leuke, maar bovendien speciale manier om iedereen écht oprecht te bedanken.

Is dit niks voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om alles op een tafel te laten plaatsen, waardoor mensen aan het eind zelf een geschenk van een tafel kunnen pakken. Uiteraard, is het ook mogelijk om dit per huishouden te doen, waar je misschien wel wat extra’s voor de kleinsten onder ons organiseert.

Verder, is het ook mogelijk om je bedankjes bruiloft na afloop na alle gasten op de sturen. Dit is een ideale manier om je gasten te trakteren op een heuse: verrassing. Wat ook een erg spontane manier is om iedereen te bedanken voor zijn of haar komst.

Bruiloftsgasten bedanken? Dit zijn je opties!

Nu we je meer hebben verteld, over je bruiloftsgasten bedanken en waarom dit bijvoorbeeld: erg belangrijk is met het trouwen. Is nu het moment aangebroken om je meer te vertellen, over de opties, die je ter beschikking hebt. Kies eens voor een groencadeautje dit is momenteel een trend aan het worden binnen de trouwwereld. Mensen willen toch op een duurzame manier iets kunnen schenken aan de ander.

Waar moet je dan aan denken bij bedankjes bruiloft? Dit kunnen bijvoorbeeld: zaden zijn die zich uiteindelijk ontpoppen tot een bloemetje of een plantje. Wat weer symbool staat voor jullie huwelijk dit is een unieke wijze om de gasten te bedanken voor hun komst. Uiteraard, is dit ook te personaliseren met bijvoorbeeld: een tekst naar keuze, want je wilt immers de ontvanger, ook bedanken voor de moeite die ze hebben genomen.

Wat je ook kiest je kunt het zó exclusief en duur maken, zoals je zelf wilt. De keuze is reuze en het is en blijft natuurlijk jullie bruiloft.

Veel succes met je bruiloftsgasten bedanken!