Wordt 2023 het jaar dat jij in het huwelijksbootje stapt en ben je alvast inspiratie aan het opdoen voor jullie trouwkaartje? Lees dan even verder. Hieronder meer over een aantal van de leukste trouwkaart trends van 2023.

Kleur mag

Voor huwelijksuitnodigingen zijn zachte kleuren al heel lang geliefd. Vreemd is dat niet want een trouwkaart in een dromerige pasteltint straalt iets romantisch uit. En is trouwen niet precies dat? Ben jij ook op zoek naar een trouwkaart in een zachte tint, dan is de keuze reuze. Lijkt het jou juist leuk om een trouwkaart te laten drukken in een uitgesproken kleur? Dan is 2023 ook jouw jaar. In veel collecties zie je namelijk steeds meer trouwkaarten in fellere kleuren terug.

Kalkpapier

Dit materiaal geeft jouw huwelijkskaart een eigen subtiele look. Kalkpapier is een transparant materiaal dat op verschillende manieren voor een trouwkaart gebruikt kan worden. Zo kun je ervoor kiezen het kalkpapier te gebruiken als voorblad maar ook voor een volledig semi-transparante trouwkaart gaan. Vooral de tweede optie geeft jouw trouwkaart een moderne uitstraling. Kalkpapier kan bedrukt worden met foliedruk. Daarover lees je hieronder meer.

Details in foliedruk

Ontving jij een trouwuitnodiging in 2022 dan is de kans groot dat je daarop details in foliedruk hebt gezien. Deze trend was al populair en zet zich door in 2023. De nuance zit hem in de kleur. Vorig jaar werd foliedruk veel in koper, zilver of goud toegevoegd. 2023 wordt het jaar van foliedruk in rosé goud. Zoek je een elegante, modieuze trouwkaart? Dan past een kaart met foliedruk details waarschijnlijk goed bij jou.

Stapelkaart

Een trouwkaart met weinig tekst ziet er vaak enorm stijlvol en chique uit. Toch ontkom je er niet aan dat er de nodige details op een huwelijksuitnodiging moeten staan. Dit dilemma kun je makkelijk oplossen door te kiezen voor een stapelkaart. Deze bestaat vaak uit een hoofdkaart met een of twee kleinere kaartjes waarop aanvullende informatie gegeven wordt.

Vorm

Een kaart is lang niet meer altijd rechthoekig of vierkant. Je vindt daarom trouwkaarten in allerlei andere vormen. Denk daarbij aan een ronde of ovale kaart, of bijvoorbeeld een trouwkaart in de vorm van een hart. Een kaartje met zacht geronde hoeken kan ook. Kies je voor een stapelkaart dan zul je zien dat in deze ontwerpen ook gevarieerd wordt met vorm om zo de uitnodiging optimaal te laten uitkomen.

Envelop en sluitzegel

Zoveel aandacht gaat er zitten in het uitzoeken van het juiste kaartje dat de enveloppe nog wel eens vergeten wordt. Logisch. Toch is leuk om ook hier wat liefde in te steken. Een enveloppe in een kleur die aansluit bij de kaart zorgt voor een mooi geheel. De envelop wordt extra stijlvol door er een sluitzegel op te plakken. Trouw sluitzegels vind je in allerlei kleuren en met verschillende teksten. Zo vind je altijd een variant die past bij de stijl van jullie trouwkaart.