Heb je momenteel een langeafstandsrelatie met iemand? Dan heb je vast wel eens van die momenten waarop je het even wat moeilijker hebt. Dat is logisch, het onderhouden van een langeafstandsrelatie kan lastig zijn en misschien wel meer moeite kosten dan het onderhouden van een ‘normale’ relatie. Speciaal voor jou hebben we in dit artikel daarom een paar tips om het onderhouden van je relatie iets makkelijker te maken. Veel succes!

Bedenk goed wat je deelt via WhatsApp

Een partner is een persoon met wie je veel kunt delen. Als je er even doorheen zit, dan kun je vaak terecht bij je partner om je hart te luchten. Bij een langeafstandsrelatie is het wel belangrijk om hier goed van tevoren over na te denken. Het is niet altijd verstandig om al je frustraties te delen via, bijvoorbeeld, een WhatsApp bericht. Je hebt vast wel eens ervaren hoe zulke berichten anders over kunnen komen dan iemand bedoeld had. Dat is logisch, want bij een berichtje kun je alleen met tekst werken. In een gesprek kun je ook non-verbaal communiceren, wat kan helpen om de juiste lading aan een verhaal te geven. Voel je vooral vrij om je hart te luchten via WhatsApp, maar houd er dus rekening mee dat bepaalde dingen anders kunnen overkomen op de ontvanger dan je voor ogen had.

Houd je eigen leven interessant

Dit kopje klinkt in de eerste instantie misschien een beetje gek, maar laat het ons verder uitleggen. In een langeafstandsrelatie kun je nou eenmaal niet elk moment van de dag bij elkaar zijn. Jullie leven dus voornamelijk jullie eigen leven. Als je, door je relatie, je eigen leven verwaarloost, dan heb je niets om op terug te vallen als je niet met je partner samen bent. Als je stopt met al je hobby’s en je vrienden vergeet, wat ga je dan doen als je hem of haar een tijd niet kunt zien? Het is dus goed om het leuk te hebben wanneer je samen bent, maar probeer er ook het beste van te maken als je weer een tijdje apart leeft.

Ga meer solo genieten

Tot slot een wat meer concrete tip. Intiem contact is een belangrijk onderdeel van veel relaties. Logischerwijs is dat juist iets wat een stuk lastiger gaat bij een langeafstandsrelatie. De afstand tussen jullie zorgt ervoor dat jullie minder vaak van elkaar kunnen genieten. Als jullie niet volledig aan jullie trekken kunnen komen, dan kan dat voor spanningen in de relatie zorgen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Speeltjes zoals een nep vagina kunnen een uitkomst bieden op bepaalde momenten. Uiteraard is glijmiddel kopen wel een aanrader met dit soort sex toys.